söndag 24 juni 2012

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Tror nog att halva Sverige gjorde detta receptet på midsommar.
Väldigt god och är redan en favorit.
Näst gång kommer jag ha i lite kanel och vaniljsocker i bottnen. 
Sen kommer jag ta 2 burkar med kondenserad mjölk
och lite mer daim. Sen blir det hallon på.
Då tror jag det blir ännu godare!

1 burk sötad kondenserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim 
3 dl vispgrädde

Lägg burken med den kondenserade mjölken
i en stor kastrull och täck med vatten. 
Låt småkoka i 2 1/2 timme och se till att vattnet
täcker hela tiden.

Ta upp burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna.
Klä insidan av en form med löstagbar kant (24 cm)
med plastfolie.

Smält smör och mixa digestivekexen med smöret.
Tryck ut blandningen i formen.
Ställ i kylen 1 timme.

Vispa grädden fast och blanda med hackad daim.
Spara lite att strö över på toppen.

Lyft upp bottnen och lägg på ett fat.
Bre över kolakrämen och bred på grädden över.
Toppa med jordgubbar och strö över lite daim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar