Chokladkaka
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
Vit chokladtryffel
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade nötter
Hallonsorbet
500 g frysta hallon
8 msk florsocker
1 dl ananasjuice
4 msk färskpressad lime
1 dl mynta
Sätt ugnen på 175 grader
Chokladkakan
Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och blanda ner socker, kakao & vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget & till sist mjölet.
Bra ut i en smord form (24 cm). Grädda längst ner i ugnen i 20 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kallna i formen.
Rosta 2 dl valfria nötter i ugnen. Jag använder pistage, hasselnötter & valnötter.
Vit chokladtryffel
Koka upp grädde & smör. Ta från plattan och rör ner den vita hackade chokladen tills den har smält. Låt stelna i kylen i 1 timme.
Bred ut tryffeln över kakan & strö över nötterna. Ställ in i kylen. Ställ fram ca 30 min innan servering.
Hallonsorbet
Mixa alla ingredienserna och frys in i ca 1,5 timme.
Receptet på kakan är från Ica. Hallonsorbetreceptet kommer från bloggen Made by Mary
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar