söndag 25 mars 2012

Öppen sparrisravioli med tryffel, pancetta & brynt smör

4 portioner

250 g sparris
salt 
nypa socker
1/2 tsk citronsaft
50 g riven parmesan
200 g ricotta
tryffelolja efter smak
200 g pancetta eller bacon
champinjoner
250 g färska pastaplattor
50 g hackad rucola
25 g brynt smör

Skala sparrisen och dela dem på mitten. 
Lägg knoppbitarna åt sidan och hacka de andra delarna i mindre bitar.
Koka dessa riktigt mjuka i vatten med salt, socker & citronsaft.
Ta upp sparrisen och mixa den fint.
Passera genom en sil och blanda saften tillsammans med
ricotta & parmesan till en creme.
Smaka av med salt, svartpeppar & tryffelolja.

Strimla pancettan eller baconen och knaperstek det.

Skiva champinjonerna och stek med vitlök.

Stek resten av sparrisen.

Koka upp pastan.

Bryn smöret.

Lägg upp pastaplattor med ricottacréme, fläsk, champinjoner, hackad rucola och brynt smör.
Vik över och lägg på sparrisen. 
Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar