söndag 24 juni 2012

Danakaka

Cornelias sista dag på Blomsterängens förskola i onsdags.
Så då bakade vi en kaka som tack för hennes tid där.
Vi har varit jätte nöjda med både lokaler och personal.
Men efter semester kommer Cornelia börja på Pingstliljan 
då det ligger närmare oss.
Danakaka

3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
200 g smör
1 msk strösocker
1 1/2 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
2 äggulor
2 msk florsocker

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner
dem i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant (ca 24 cm)
Grädda i 175 grader i 40 min.
Ta ut och låt svalna.
Dela den i två bottnar.

Koka smör, socker och mjölk häftigt i 5 min.
Ta av från plattan och låt svalna något.
Rör ner vaniljsocker, äggulor och florsocker.
Dränk insidan av de båda bottnarna och lägg
ihop med med fyllningen mot varann.
Pudra med florsocker.

Grymt god kaka!
Elin bakade den till vår dejt förra veckan 
och jag hade banne mig kunnat äta upp nästan hela själv.
Elin lämnade kvar en bit till Tony men 
han fick bara en tugga sen åt jag upp den biten med.

1 kommentar: