Vita romkulor
ca 20 st
1 dl grädde
2 msk ljus rom
250 g vit choklad
florsocker
Koka upp grädde och rom i en kastrull.
Ta av från plattan och blanda i hackad choklad tills den smälter.
Låt smeten stelna och forma till kulor och rulla i florsocker.
Vet inte vad som hände men min smet stelnade aldrig så de blev lite platta men ack så goda!
Mitt favoritgodis!
Chokladdoppad lakritskola med havssalt
ca 60 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
nästan en hel påse Turkisk peppar
2 tsk smör
200 g mörk choklad
Klä en form 20x20 men bakplåtspapper.
Krossa karamellerna i en mortel.
Blanda grädde, socker, sirap, kakao, och karamellerna i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning.
Låt sedan koka kraftigt utan lock till temperaturen visar 117-120 grader
eller tills smeten klarar kulprovet.
Rör om då och då.
Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan att stelna.
Smält chokladen i vattenbad. Det ska bara skilja ca 10 grader mellan chokladen och kolan.
Skär eller klipp i bitar och doppa i chokladen.
Strö lite havssalt på.
Min mans absoluta favorit!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar