4 portioner
Ris
1/2 kruka persilja
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 tsk kinesisk soja
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g nötfärs
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1/2 tärning köttbuljong
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka ris enligt förpackningen.
Finhacka persiljan, blanda hälften med ströbröd, mjölk, soja, salt och svartpeppar.
Blanda ner nötfärsen och forma till 20 köttbullar.
Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen i 5 min.
Rör ihop vetemjöl och vatten. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt crème fraîche och mjölk.
Blanda till en jämn sås och häll över köttbullarna. Tillaga ytterligare i ugnen i 10-15 min.
Servera med ris, lingonsylt och tips på god sallad till:
Haricots verts, rivna morötter och solroskärnor. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar