måndag 5 mars 2012

Chokladfondant med vaniljglass, romsås & hallon

4 portioner

Chokladfondant:

100 g mörk choklad, grovhackad
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
2 äggulor
2 ägg
3 msk vetemjöl

Smält chokladen över vattenbad.
Vispa smör & socker vitt och poröst ca 5 min med elvisp.
Tillsätt äggulorna och äggen ett i taget.
Vispa hastigt i chokladen och mjölet.
Smör & bröa portionsformar.
Fyll 2/3 och baka i mitten av ugnen 6 min i 200 grader
strax före servering.

Romsås:

1 dl muscovadosocker
1/2 dl vatten
1/2 dl mörk rom
50 g smör

Koka ihop socker, vatten och rom i 3 min.
Vispa in smöret.

Servera tillsammans med glass, varm eller kall romsås & färska hallon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar