Potatis & jordärtskockpuré:
Potatis
Jordärtskockor
Vispgrädde
Smör
Västerbottenost
Salt & vitpeppar
Koka lika mycket potatis och jordärtskockor.
Krossa ihop dem.
Tillsätt smör, vispgrädde och västerbottenost efter smak & tycke.
Kör moset med elvisp.
Salta & peppra.
Oxfilé:
Oxfilé
Olivolja
Salt & peppar
Valfri kryddblandning
Låt köttet stå framme så det blir rumsvarmt.
Smörj in det med olivolja.
Salta & peppra
Jag använder en kryddblandning från Oil & Vinegar som heter Tuscany.
Bryn köttet i smör.
Lägg det i en ugnsform och stick in en köttermometer på tjockaste delen.
Stek mitt i ugnen på 200 grader till termometern visar 63 grader.
Ta ut och lägg ugnsfolie runt om och låt stå ca 10 min.
Bryn köttet i smör.
Lägg det i en ugnsform och stick in en köttermometer på tjockaste delen.
Stek mitt i ugnen på 200 grader till termometern visar 63 grader.
Ta ut och lägg ugnsfolie runt om och låt stå ca 10 min.
Kantarellsås:
150-200 g kantareller
1/2 gul lök, finhackad
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 msk vatten
1-2 tsk tryffelolja
salt & svartpeppar
Stek kantarellerna i smör.
Tillsätt löken & fräs ytterligare 1 minut.
Häll på vatten, fond & balsamvinäger.
Låt koka 3 minuter.
Tillsätt grädden & koka upp.
Red av med mjöl utblandat med vatten & koka ytterligare 3 minuter.
Salta & peppra.
Ta av från värmen & blanda i tryffeloljan.
Servera med stekt sparris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar