30-35 st
100 g mandelmjöl
110 g äggvitor (ca 3st) som ska stå rumstempererat &
täckt med folie i ett dygn.
täckt med folie i ett dygn.
200 g florsocker
4 msk strösocker
jordgubbsessence & karamellfärg
2 msk flytande smör
2 msk jordgubbssylt
karamellfärg
Florsocker tills krämen blir fast.
Sila mandelmjöl & florsocker i en bunke.
Vispa äggvitorna.
När det börjar skumma tillsätt 1 matsked av sockret i taget.
Smeten ska bli glansig & fast. Du ska kunna vända upp & ner på bunken.
Vänd försiktigt ner mjölet.
När smeten är färdig ska man kunna klicka ut på bakplåtspapper &
den ska sjunka ut & bli slät.
den ska sjunka ut & bli slät.
Är den fortfarande toppig, rör mer.
Spritsa ut små klickar på bakplåtspapper. Viktigt att de blir jämnstora.
Låt vila 1 timme. De ska inte vara kladdiga på ytan.
Grädda mitt i ugnen ca 12-13 min.
De ska inte få så mycket färg upptill.
Låt svalna.
Blanda ihop all ingredienser till krämen.
Fyll macaronsen med fyllning och lägg ihop.
Håller ca 1 vecka i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar