torsdag 9 januari 2014

Brulepudding


8 portioner

3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
1 vaniljstång 
5 ägg
1 dl strösocker

Karamellsås
2 dl strösocker 
1 dl vatten

Sätt ugnen på 150 grader
Häll grädden och mjölken i en kastrull.
Snitta upp vaniljstången, gröp ur den och lägg allt i kastrullen.
Koka upp och ställ åt sidan för att svalna.

Häll sockret och vattnet i en stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Låt sedan koka på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt. Häll karamellsåsen i ugnssäker form eller portionsformar.
Vrid så kanterna blir täckta.
OBS! Det här är svårt! Lätt att bränna det.

Ta upp vaniljstången ur kastrullen. 
Knäck ner äggen, tillsätt sockret och vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Häll äggsmeten i formen och ställ i vattenbad i en långpanna. Täck med aluminiumfolie. Grädda längst ner i ugnen tills smeten stelnat ca 1 h.

Låt svalna och stjälp upp på ett fat och servera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar